top of page

Besplatne edukativne radionice za studente, postojeće poduzetnike i buduće poduzetnike

U sklopu projekta Poduzetnički inkubator u Pazinu, koji se sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj u visini od 2.730.093,31 HRK, Grad Pazin kao nositelj projekta zajedno s partnerom Razvojnom agencijom Srce Istre i suradnicima na projektu Udruženjem obrtnika Pazin i Veleučilištem u Rijeci organizira radionice za tri skupine dionika: studente, postojeće poduzetnike i buduće poduzetnike te poziva sve zainteresirane da se odazovu besplatnim radionicama.



Raspored radionica:

Sve radionice održati će se u dvorani za sastanke Pučkog otvorenog učilišta u Pazinu, Šetalište Pazinske gimnazije 1, s početkom u 8,00 sati, sa sljedećim rasporedom:


· 25.02.2019. - Izvori financiranja budući poduzetnici

· 01.03.2019. - Kako naplatiti dug postojeći poduzetnici

· 04.03.2019. - Pravno-organizacijski oblici malog i srednjeg poduzetništva studenti

· 05.03.2019. - Društveno odgovorno poduzetništvo studenti

· 06.03.2019. - Najčešće pogreške poduzetnika početnika budući poduzetnici

· 18.03.2019. - Psihologija potrošača i cijene postojeći poduzetnici


Sudjelovanje na radionicama je besplatno uz prethodnu najavu na info@rasi.hr ili na 091/494 4200.

Broj mjesta na radionici je ograničen.



 


Vrste radionica:

Radionice su koncipirane za tri ciljane skupine; za studente - koji imaju određeno znanje o poduzetništvu; za postojeće poduzetnike - za koje se pretpostavlja sa imaju razvijeno znanje o poduzetništvu te za buduće poduzetnike za koje se pretpostavlja da nemaju prethodnih znanja o poduzetništvu. Zainteresirani za radionice mogu se prijaviti na radionice sukladno interesu, neovisno o ciljanoj skupini kojoj pripadaju.


Detaljnije informacije o radionicama:


· Izvori financiranja budući poduzetnici

Cilj edukacije je upoznati zainteresirane buduće poduzetnike o mogućnostima razvoja poslovnih planova kroz bespovratna sredstva i kreditne linije za poduzetništvo. Kroz edukaciju će se predstaviti načini financiranja za pokretanje poslovanja, te mogućnosti širenja poslovanja kroz EU natječaje. Polaznici će dobiti odgovore na pitanja u vezi s prijavama na EU natječaje za poduzetnike.

Radionica će se održati 25.02.2019. s početkom u 8,00 sati u dvorani za sastanke Pučkog otvorenog učilišta u Pazinu, Šetalište Pazinske gimnazije 1.


· Kako naplatiti dug postojeći poduzetnici

Edukacija odnosno tema koja će poduzetnicima i obrtnicima dati praktične savjete kako se osigurati od neplaćanja i koje korake poduzeti ako nisu u mogućnosti naplatiti dugovanja. Cilj edukacije je postojećim poduzetnicima približiti pravni okvir i postupke vezane za naplatu potraživanja, omogućiti da budu spremni kada im se dogode te da obuhvate njihove rizike i potencijalne troškove u svoje poslovanje i da se osiguraju od njihovih negativnih posljedica.

Radionica će se održati 01.03.2019. godine s početkom u 8,00 sati u dvorani za sastanke Pučkog otvorenog učilišta u Pazinu, Šetalište Pazinske gimnazije 1.


· Pravno-organizacijski oblici malog i srednjeg poduzetništva studenti

Studentima će se pružiti informacije i savjeti stručnih osoba vezano uz pravni oblik poslovnog subjekta, koji je jedna od prvih i osnovnih stvari koju je potrebno utvrditi nakon odluke o ulasku u poduzetničke vode te predstavlja najčešći problem s kojim se poduzetnici početnici suočavaju prije početka poslovanja. Edukacija će obuhvaćati korake koje je potrebno poduzeti za otvaranje trgovačkog društva (d.o.o. ili j.d.o.o.) i obrta, te tematiku poreza i davanja koje poduzeće ili obrt mora izdvajati, poslovne knjige koje poduzetnici moraju voditi, temeljna financijska izvješća te financijske pokazatelje poslovanja, poslovne planove i budgeting.

Radionica će se održati 04.03.2019. godine s početkom u 8,00 sati u dvorani za sastanke Pučkog otvorenog učilišta u Pazinu, Šetalište Pazinske gimnazije 1.


· Društveno odgovorno poduzetništvo studenti

Edukacija o društveno odgovornom poduzetništvu obuhvaćati će koncept i prednosti društveno odgovornog poslovanja, temeljne pojmove vezane za društveno odgovorno poslovanje, integriranje društveno odgovornog poslovanja u mala i srednja poduzeća. U edukaciju o navedenoj temi nužno je uključiti i minimalno 1 primjer dobre prakse.

Radionica će se održati 05.03.2019. godine s početkom u 8,00 sati u dvorani za sastanke Pučkog otvorenog učilišta u Pazinu, Šetalište Pazinske gimnazije 1.


· Najčešće pogreške poduzetnika početnika budući poduzetnici

Edukacija se bavi prednostima i nedostacima ulaska u poduzetništvo, te kako procijeniti i provjeriti poslovnu ideju prije pokretanja poduzeća, razrađuju se najčešće greške poduzetnika početnika i daju praktični savjeti kako te pogreške izbjeći.

Radionica će se održati 06.03.2019. godine s početkom u 8,00 sati u dvorani za sastanke Pučkog otvorenog učilišta u Pazinu, Šetalište Pazinske gimnazije 1.


· Psihologija potrošača i cijene postojeći poduzetnici

Polaznici edukacije „Psihologija potrošača i cijene“ naučiti će kako boljim razumijevanjem psihologije kupaca utjecati na njihovu percepciju cijene – kako „poskupiti“ ili „pojeftiniti“ doživljaj proizvoda izloženoga na polici, stvarnoj ili virtualnoj. Tehnološka dostignuća omogućila su nastanak nove kategorije „pametnih kupaca“ – kupaca koji prije donošenja odluke o kupnji razmatraju sve informacije i moguće alternative kako bi utvrdili gdje, kako i koliko će potrošiti. Polaznici edukacije će se upoznati s različitim načinima utjecaja na percepciju potrošača.

Radionica će se održati 18.03.2019. godine s početkom u 8,00 sati u dvorani za sastanke Pučkog otvorenog učilišta u Pazinu, Šetalište Pazinske gimnazije 1.


Sadržaj ovog poziva isključiva je odgovornost Grada Pazina.


bottom of page