top of page

Poduzetnice s područja Pazinštine proslavile svoj danOd 2014. godine, 19. studenog žene u poduzetništvu obilježavaju svoj dan. Ovo je dan kada poduzetnice diljem svijeta nastoje ukazati na specifične izazove s kojima se susreću i na važnost podrške kako njihov gospodarski potencijal ne bi ostao neiskorišten.


Tim su povodom Razvojna agencija Srce Istre i Udruženje obrtnika Pazin odlučili okupiti nekolicinu poduzetnica s područja središnje Istre te im kroz neformalno druženje u prostorima poduzetničkog inkubatora Pazin UP omogućiti da predstave sebe i svoje poslovanje, da se međusobno upoznaju te izmijene iskustva i kontakte. Druženje se održalo u utorak, 21. studenog 2023.


Sve prisutne pozdravila je i gradonačelnica grada Pazina Suzana Jašić te ovim hrabrim ženama svojim inspirativnim govorom, ali i iskustvom bivše poduzetnice, dala dodatni vjetar u leđa. Mila Ćorić, predstavnica Agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije – HAMAG-BICRO informirala je prisutne o uslugama i podrškama koje agencija nudi poduzetnicima. Ispostava HAMAG-BICRO za Istarsku županiju nalazi se upravo u poduzetničkom inkubatoru u Pazinu te se ondje svakodnevno mogu dobiti potrebne informacije i savjeti vezano uz mogućnosti unapređenja poslovanja. Daniela Drandić, poznata aktivistica za osnaživanje žena zaokružila je cijelu priču izlaganjem o zelenom poslovanju koje se sve više nameće kao nužnost i potreba, odnosno kako poslovanje svoje tvrtke ili obrta što jednostavnije prilagoditi novim zahtjevima modernog, ekološki održivog tržišta.

Neformalno druženje nastavilo se uz degustaciju lokalnih proizvoda zahvaljujući poduzetnicima koji su prepoznali važnost ovog događaja te ga podržali donacijom svojih proizvoda: Antica torte i kolači, Sirana Orbanić, Vina Anđelini, Ferenčić - proizvodnja bezalkoholnih pića te AZRRI – agencija za ruralni razvoj Istre.


Ovim događajem uspješno je probijen led u povezivanju lokalnih poduzetnica i obrtnica, odnosno odrađena je uvertira u jednu pozitivnu priču jačanja lokalnog ženskog poduzetništva i osnaživanja poduzetnica, s čime Razvojna agencija Srce Istre i Poduzetnički inkubator Pazin UP planiraju nastaviti u skorijoj budućnosti.


Dašak odlične atmosfere donosimo u galeriji fotografija.

Comments


bottom of page