top of page

Razvojnoj agenciji Srce Istre odobren Erasmus+ projekt u iznosu od 41.860,00 €

Razvojnoj agenciji Srce Istre odobren je Erasmus+ projekt naziva “Participativno upravljanje poduzetničkom infrastrukturom: mladi poduzetnici u dijalogu s donositeljima odluka” u iznosu od 41.860,00 eura.

Projekt je odobren od strane Agencije za mobilnost i programe Europske unije, a predviđeno trajanje je od 1. rujna 2023. do 30. studenog 2024. godine.

Opći cilj projekta je uključiti mlade poduzetnike i obrtnike sa šireg područja Pazinštine u zajedničko promišljanje postojećih i budućih poduzetničkih prostora na tom području (inkubatora i coworking prostora). Projektom će se također ispitati potrebe mlade poduzetničke i obrtničke populacije, posebno u smislu dostupnosti prostora te osnaživanja i edukacije za uspješno samozapošljavanje i poslovanje, upoznati se s radom i primjerima upravljanja poduzetničkih inkubatora u Buzetu, Poreču i Puli s ciljem informiranja i usvajanja potencijalnih dobrih praksi te donijeti i usvojiti preporuke za unaprjeđenje rada i vidljivosti postojećih i budućih poduzetničkih inkubatora i coworking prostora. Time će se osigurati potpora gospodarskom razvoju središnje Istre te poticajno okruženje za osnivanje i poslovanje novih obrta i poduzeća.


Photo by Redd F on Unsplash


Tijekom provedbe projekta provest će se brojne aktivnosti, između ostalog tri studijska posjeta poduzetničkim inkubatorima (u Puli, Poreču i Buzetu), sedam fokus grupa na području grada Pazina i šest susjednih općina, početna i završna konferencija projekta, zajedničko predstavljanje stručnih i savjetodavnih institucija u području gospodarstva te tribina u sklopu Sajma obrtničkih zanimanja u Pazinu. Na aktivnostima će sudjelovati mladi koji razmišljaju o upisu obrtničkih zanimanja ili otvaranja vlastitog obrta ili poduzeća, mladi obrtnici i poduzetnici, predstavnici jedinica lokalne samouprave te stručnjaci iz stručnih i savjetodavnih institucija koje djeluju u području gospodarstva.

Ovaj projekt ostvarit će najveći učinak na lokalnoj razini, a posredno će utjecati i na područje Istarske županije te u manjem intenzitetu na područje cijele Hrvatske. Najveći učinak ostvarit će na području Grada Pazina i šest susjednih općina, gdje će mladi poduzetnici i obrtnici izravno imati priliku sudjelovati u aktivnostima projekta koje će se uglavnom provoditi na području šire Pazinštine, ali i izvan (posjeti poduzetničkim inkubatorima koji će se održati u Puli, Poreču i Buzetu). Tako će imati izravnu mogućnost utjecati na budućnost poduzetničke infrastrukture u svojim mikrozajednicama, ali i izraziti svoje potrebe te moguća rješenja glede lokalnih gospodarskih politika. U konačnici, projekt će doprinijeti boljoj iskorištenosti postojeće poduzetničke infrastrukture te stvaranju poticajnijeg okruženja za poslovanje mladih poduzetnika i obrtnika.

U projekt će biti uključeno nekoliko partnera: Grad Pazin, Centar za mlade Alarm Pazin te Udruženje obrtnika Pazin, ali će u aktivnostima sudjelovati i brojni drugi dionici s područja cijele županije, a koji su relevantni za ovu tematiku.

Redovito pratite naše web stranice i društvene mreže kako ne biste propustili sve relevantne informacije vezane uz projekt.

Odluka o dodjeli bespovratnih sredstava dostupna je na stranicama AMPEU.


Ova publikacija izražava isključivo stajalište njenih autora i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.


Projekt je financirala Europska unija.




bottom of page