top of page

UPOZNAJTE NAŠE KORISNIKE: Petra Bulić bavi se tjelesno orijentiranom psihoterapijom


Već nekoliko mjeseci ured 2 poduzetničkog inkubatora Pazin UP ima novu stanarku, a sada je došlo vrijeme i da je predstavimo. Petra trenutno koristi uslugu privremenog najma ureda s tendencijom dugoročnog najma. Više o njoj i njenoj djelatnosti pročitajte u nastavku.

 

Ja sam Petra Bulić. Vlasnica sam obrta Limbic za poduku i savjetovanje. Savjetodavni sam terapeut tjelesno orijentirane psihoterapije i bavim se individualnim i grupnim radom sa klijentima u Pazinu, Rijeci i online. Završila sam edukaciju u Centru za integrativni razvoj Zagreb i Propedeutiku psihoterapije, a od prošle godine sam i asistentica u psihoterapijskoj školi Centar za integrativni razvoj Rijeka, te sam član Hrvatske komore psihoterapeuta.

 

Moja priča

Po struci sam magistra farmacije i magistra medicinske biokemije, ta dva smjera na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu završila sam 2015. i 2016. godine, nakon toga obavljala sam staž u Klinici za tumore u Zagrebu. Tamo sam svjedočila priči raznih pacijenata koje su me dodirnule i počela sam si postavljati dublja pitanja o životu te promatrati bolesti i kroz psihosomatsku prizmu. Kako bi pomogla sama sebi krenula sam prakticirati yogu i meditaciju u svrhu smanjenja stresa, opuštanja, brige za vlastito zdravlje te poboljšanja kvalitete života. 2019. godine završila sam u Zagrebu školu za yoga učiteljicu. To je bila prva praksa koja je duboko obilježila i promijenila moj život.

Izvor: Freepik

Druga praksa koja je u moj život došla “slučajno“ bio je slobodan ples, točnije plesna meditacija. Tu sam se prvi put susrela kako mogu kroz pokret i ples istražiti što osjećam i izraziti to. Terapijski ples je magičan alat kroz koji se susrećemo sa obrascima koji nam se i inače pojavljuju u životu. Moja plesna učiteljica bila je ujedno i psihoteraputkinja. Tako je došla i inspiracija da upišem školu tjelesno orijentirane psihoterapije, koja mi je kroz 5 godina pomogla da polako počnem razumijevati vlastitu psihodinamiku i koja mi je dala alate kako da prihvatim sebe takvu kakva jesam, da se pobrinem za vlastite potrebe, preuzmem odgovornost i kreiram vlastiti život. Psihoterapijski rad volim, i tu pronalazim inspiraciju za daljnje učenje i istraživanje. 2020. godine počela sam raditi sa klijentima, uživo i online.

 

Što nudim i kome je usluga namijenjena?

Svojim klijentima nudim siguran prostor, bez osude, te podršku i vodstvo za teme s kojima dolaze. Usluga je namijenjena odraslim ljudima koje se nose s problematikom anksioznosti i depresije, nedostatkom samopouzdanja i osjećajem nesigurnosti, iracionalnim strahovima i fobijama, osjećajem besmisla u životu, problemima i nezadovoljstvom u partnerskom ili poslovnom odnosu. Također klijenti su i osobe koje žele proradu trauma, imaju rano razvojne povrede, trebaju podršku pri suočavanju sa kroničnim bolestima, sportaši koji trebaju podršku sa nošenjem sa prevelikim očekivanjima ili pretreniranošću ili pak osobe koje žele osobni rast i razvoj.


O tjelesno orijentiranoj psihoterapiji
Izvor: Freepik

Tjelesno orijentirana psihoterapija koristi psihodinamski psihoanalitički pristup. Ne radimo samo na posljedicama, nego tražimo i radimo na korijenu problema. Kroz ovu granu terapije istražujemo rascjep između tijela i uma, te se fokusiramo na tjelesne reakcije, impulse i jezik tijela, ne samo na priču koju klijent donosi, kako bismo mogli integrirati naše misli, osjećaje i fizičke senzacije u jednu cjelinu. Kroz obraćanje pažnje na disanje i na senzacije koje se javljaju u određenim situacijama pomažemo klijentu da postane svjesniji vlastitog ponašanja, emocionalnog naboja i obrana koje nosi. Pritom koristimo i rad sa pokretom, glasom i ekspresijom kako bi klijentima pomogli otpustiti višak napetosti te proći kroz emocije i bol koji su zadržani. Kroz sve navedemo cilj je pomoći klijentu da s vremenom nauči kako da se samoregulira, smanji utjecaj stresa na vlastiti život i da postupno odustane od vlastite negativne namjere ka sebi i počne uočavati i birati za sebe ono što je dobro i tako preuzme odgovornost za kreiranje vlastitog života.

 

Iskustvo s Poduzetničkim inkubatorom

Početak naše suradnje bio je za mene osvježenje, jer sam nakon dugotrajne potrage za prostorom naišla na osobe koje su bile izuzetno suradljive i maksimalno mi pomogle u procesu samog korištenja ureda, i koje su tu za sva pitanja. Osjetila sam se dobrodošlo u Poduzetničkom inkubatoru Pazin UP i veselim se našem nastavku suradnje.


Petru možete pronaći na Facebooku i Instagramu, a ukoliko želite slijediti njezin primjer i isprobati neku od naših usluga, javite se na info@rasi.hr.

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page